20160220-125721.jpg

Prøvelapp / Gauge swatch 1


I utstyrsboksen til strikkemaskina (finstrikker) ligger en hendig grønn linjal. Du får den også til mellomstrikker og grovstrikker, men da med annen farge og med annet masketall for opplegg.

Men tilbake til den grønne linjalen.

1) Legg opp med hjelpegarn 30-30. Strikk 15-20 rekker

2) Nullstill teller. Strikk 60 rekker. Men på rekke 21 og 41 setter du maske 21 på begge sider for null i hvil. Husk og aktivere hvilestilling på sleden. Strikk over. Ta så hjelpegarn, gjerne i god kontrast til hovedgarnet, og håndmanipuler maskene i hvil med dette garnet.

3) Når rekketeller viser 60, bytt til hjelpegarn og strikk 15-20 rader. Fell av. Jeg foretrekker og felle av over gitter.

4) Behandle lappen slik du har tenkt og behandle plagget. Jeg bruker ofte og væte lappen med vann, legge den i fasong og la den tørke.

5) Finn fram den grønne linjalen. Se til at siden merket S for stitches er mot deg. Legg linjalen slik bildet viser. Med kanten hvor S står, mot kanten på den ene masken strikket i kontrastgarn. Les av antall masker mot kanten av masken i den andre siden. Mitt bilde viser et sted mellom 27-28 m. Da har jeg en strikkefasthet på 27-28 m pr 10 cm.

6) Snu så linjalen slik at R for rows vises mot deg. Legg kanten med R mot skjøten mellom hjelpegarn og hovedgarn. Se bildet. I den andre enden leser du av tallet du får i skjøten mellom hovedgarn og hjelpegarn. Mitt bilde viser 37. Det betyr at min strikkefasthet er 37 rekker pr 10 cm.

Genialt. Ikke sant.

Ps! Denne lappen er ikke etterbehandlet ennå, men bildene viser prinsippet med denne grønne linjalen.

Posted using Tinydesk blog system app


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Prøvelapp / Gauge swatch