image-8-1024x768

Livlinje 3Hva er en livlinje?

 

Jo, det er en nylonsnor eller tilsvarende som tres inn i maskene underveis i strikkingen. De brukes i fall noe går galt underveis, slik at du slipper og rekke opp alt. Det er spesielt kjekt og bruke ved lace/hull strikk.

 

image

 

Her sees et eksempel hvor det nesten vil bli umulig og rette opp feil, om man skulle være uheldig og:

  • miste masker
  • kjøre over knuter i garnet
  • gå tom for garn i et uoppmerksomt øyeblikk

 

Her er et eksempel på at det kunne gått veldig galt. Her må jeg altså rekke opp ca 10 rader ned til min livlinje. Men under denne livlinjen er alt 100 rader med hullstrikk. Og livlinjen gjør at jeg slipper og rekke opp disse.

image

 

Sånn gjør jeg det.

Jeg trer en nål med nylonsnor og starter fra høyre side. Fører inn nålen forfra og bakover  i hver eneste maske (her alle 200 nåler i bruk). Det kan være lurt og dytte nålene et par millimeter mot deg selv før du fører inn nålen, og dytte de tilbake inn mot maskina når du drar gjennom nylonsnora. Venstrehånden kan godt holdes bak arbeidet (jfr bilde under). Det gjør det lettere og få nålen gjennom flere masker hver gang. Jeg gjør oppmerksom på at bildet viser motsatt av det jeg beskriver over.

 

image

 

Hva trenger du:

  • butt stoppenål
  • nylonsnor kan kjøpes her (kommer nye etter påske)
  • spole for nylonsnor kan kjøpes her. (kommer nye etter påske).
  • diverse utstyr til strikkemaskin kan kjøpes her

image

 

Rullen holder snor på plass når den ikke er i bruk, samt at den holder ned nylonsnor ved oppstart.

 

image-8-1024x768

 

 

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 tanker om “Livlinje